jens andersen hjemmeside
jens andersen navigation Fakta om Jens Andersen Jens Andersen CV Jens Andersen fotos showreel Jens Andersen: Film og forestillinger jens Andersen show
forestillingen Blinkende lygter med Jens Andersen

forside > film og forestillinger > Blinkende lygter

Blinkende lygter

Produktion: Black Box Theatre
IscenesÆttelse: Joy-Maria Frederiksen
Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Egil Barclay Høgenni Hansen
Komponist: Joakim Pedersen
Kostumier: Bente Nielsen (Weirdwear)
Medvirkende: Ole Thestrup, Thomas Mørk, Tom Jensen, Jens Andersen, Mette K. Madsen, Jan Meyer og Henrik Larsen.

Black Box Theatre lavede som de første kultfilmen ”Blinkende Lygter” af Anders Thomas Jensen i en teaterversion af Vivian Nielsen.
Vi spillede i Holstebro herefter på turné til København, Aarhus og Herning. Og folk var faktisk virkelig begejstrede.
Det var ellers med en vis ærefrygt vi gik i gang.
Det var lidt ligesom at pille ved kronjuvelerne for rigtig mange danskere husker stadig filmen, der hører til en af de mest sete i Danmark nogen sinde. Jeg spillede cokevraget Peter og skulle skydes i maven og sige de berømte ord ”Det skal jeg da have, det skal jeg da have”. . Der blev set Matador, og der skulle både skydes køer, pustes æg og selvfølgelig skulle den irriterende Hanne have en knytnæve med beskeden ”nu holder du kraftedeme kæft kælling” og det VAR sjovt at lave, men dramaet havde altså mere i sig. Det overraskede mig faktisk at der var så meget kød på historien. Jeg huskede egentlig filmen som en drengerøvsfilm med en masse one-liners, men der var mere i det end som så. Det var fedt at fortælle historien med dejlige og dedikerede kolleger, og jeg kom helt til at holde af de fire tosser Torkild, Arne, Stefan og Peter der skal gå så grueligt meget igennem for endelig at komme ud på den anden side som bedre mennesker (sådan da … ).

kontakt skuespiller Jens Andersen