jens andersen hjemmeside
jens andersen navigation Fakta om Jens Andersen Jens Andersen CV Jens Andersen fotos showreel Jens Andersen: Film og forestillinger jens Andersen show
 Hvem er Carl? Hvem er jeg? med jens andersen

forside > film og forestillinger > Hvem er Carl? Hvem er je

Hvem er Carl? Hvem er jeg?

Medvirkende: Jens Andersen og Odense Symfoniorkester
Manus: Jens Andersen
Producent: Odense Symfoniorkester

2015 var året for fejringen af vores nationalkomponist Carl Nielsen. Derfor inviterede Odense Symfoniorkester mig til at lave en helt særlig koncert, der kunne hjælpe børn (mest fynske skoleelever) ind i Carls fantastiske, musikalske univers.

Jeg ville gerne skabe en helhedsoplevelse. Lave en koncert der havde et dramaturgisk forløb så fortællingen om Carl Nielsens liv og musik fik et flow. At jeg som skuespiller kunne være sammen med orkestret om at levere en historie med humor og dramatik som ikke ”bare” var belærende og faktuel.

Jeg dykkede ned i hans musik og læste en masse bøger, og hold da kæft hvor har det været berigende. Men der var utrolig meget materiale, og et meget højt ambitionsniveau. Jeg grublede en del før jeg fik knækket nødden og fandt en retning jeg kunne lide, udvalgte musik og fik skrevet et manuskript jeg troede på.
Koncerterne gik så fint, og jeg føler at musik og fortælling smeltede sammen. Især den meget stemningsfulde afslutning hvor jeg sad med et stearinlys i en mørklagt koncertsal og sang ”Solen er Så Rød Mor” sammen med børnene var en helt speciel oplevelse.

 Her er lidt feedback fra Provstegårdskolen: Børnene var MEGET imponerede:

  - Det var sjovt.
  - Musikken passede godt sammen med fortællingen.
  - Ham skuspilleren var rigtig sjov.
  - Selvom vi ikke forstod alt hvad han sagde, så gjorde musikken, at vi godt kunne alligevel.
  - Vi har lært meget om Carl Nielsen.
  - Det var rigtig godt at vi skulle synge.
  - Sjovt at vi også var en del af koncerten (interaktion).
  - Tiden gik alt for hurtigt.
  - Vi ville gerne ha sunget "Jeg ved en lærkerede".   
 

kontakt skuespiller Jens Andersen